תזונה נכונה לחולי אלצהיימר
תת־תזונה היא תופעה הנפוצה מאוד בגיל המבוגר, כיוון שבגיל זה שיעור גבוה של קשישים סובל מירידה בתיאבון ומירידה בצריכת המזון.
ההשלכות של ירידה במשקל ותת־תזונה
- ירידה בתפקוד ובביצוע פעולות יומיומיות
- ירידה קוגניטיבית
- היחלשות המערכת החיסונית
- ירידה בעמידות לזיהומים
- פגיעה בתפקוד מערכת הלב והעיכול
- דיכאון
- העלאת היארעות שברים וסיבוכיהם
- עלייה בהיארעות פצעי לחץ ואף תמותה.
בגיל מבוגר חלים שינויים בהרכב הגוף. עם השנים מתרחשת עלייה במסת השומן וירידה במסת השריר והעצם. מדד מסת הגוף (BMI) הרצוי משתנה אף הוא.
בניגוד לגיל צעיר, מדד מסת גוף נמוך בקשישים מהווה גורם סיכון לתחלואה ותמותה ולכן הטווח המומלץ למסת גוף עולה עם הגיל.
משקל שנכנס לקטגוריית עודף משקל בגיל צעיר נחשב למשקל תקין מעל גיל 65. לא קיימת המלצה לירידה במשקל.
חולי אלצהיימר רבים לא מקבלים את הדרוש להם על פי ההמלצות התזונתיות משום שהם ממעטים באכילה, אוכלים מזון באיכות תזונתית ירודה ולעתים מקפידים על דיאטות מחמירות ומיותרות, כגון דיאטה דלת שומן או דלת קלוריות.
יש חשיבות רבה לאיתור קשישים אלו ולהפנייתם לטיפול דיאטטי רציף.