ראשי » מחלקות המרכז » מערכי טיפול

מערכי טיפול

המרכז הרפואי הישראלי לאלצהיימר, רמת גן, מעניק טיפול בחולים על ידי מערך טיפולים נרחב המספק פתרון מקיף בכל שלבי המחלה. על מנת להתגבר, להפחית את התסמינים של המחלה ולשמור על אורח חיים בריא ותקין ככל האפשר בקרב החולים.

המרכז מספק שירותים שונים הנועדו ליצור מערך טיפול שלם, כך שהמטופל לא יזדקק לטיפולים במרפאות חיצוניות או במוסדות אחרים. זאת במטרה: לחסוך מורכבויות לוגיסטיות בהעברות חולה, לחסוך את זמני המתנת תורים במוסדות האחרים, ובכך להקל על חיי המטופלים ומשפחותיהם. מערכי הטיפול השונים כוללים סיעוד, רפואה, עבודה סוציאלית, ריפוי בעיסוק, טיפול רגשי, פיזיותרפיה, תזונה ועוד.

להתייעצות עם נציג וקבלת סיוע

מלאו את הפרטים בטופס

    מערך תזונה לחולי אלצהיימר

    תת־תזונה היא תופעה הנפוצה מאוד בגיל המבוגר, כיוון שבגיל זה שיעור גבוה של קשישים סובל מירידה בתיאבון ומירידה בצריכת המזון.

    ההשלכות של ירידה במשקל ותת־תזונה

    • ירידה בתפקוד ובביצוע פעולות יומיומיות
    • ירידה קוגניטיבית
    • היחלשות המערכת החיסונית
    • ירידה בעמידות לזיהומים
    • פגיעה בתפקוד מערכת הלב והעיכול
    • דיכאון
    • העלאת היארעות שברים וסיבוכיהם
    • עלייה בהיארעות פצעי לחץ ואף תמותה.

    בגיל מבוגר חלים שינויים בהרכב הגוף. עם השנים מתרחשת עלייה במסת השומן וירידה במסת השריר והעצם. מדד מסת הגוף (BMI) הרצוי משתנה אף הוא. בניגוד לגיל צעיר, מדד מסת גוף נמוך בקשישים מהווה גורם סיכון לתחלואה ותמותה ולכן הטווח המומלץ למסת גוף עולה עם הגיל.

    משקל שנכנס לקטגוריית עודף משקל בגיל צעיר נחשב למשקל תקין מעל גיל 65. לא קיימת המלצה לירידה במשקל. חולי אלצהיימר רבים לא מקבלים את הדרוש להם על פי ההמלצות התזונתיות משום שהם ממעטים באכילה, אוכלים מזון באיכות תזונתית ירודה ולעתים מקפידים על דיאטות מחמירות ומיותרות, כגון דיאטה דלת שומן או דלת קלוריות.

    יש חשיבות רבה לאיתור קשישים אלו ולהפנייתם לטיפול דיאטטי רציף. הערכת המצב התזונתי של דיירי המרכז אלצהיימר ,ברמת גן, מתבצעת על ידי דיאטנית קלינית בעלת ניסיון רב המתמחה בתחום. הערכת המצב כוללת מעקב משקל חודשי, מעקב צריכת מזון למשך כמה ימים, מעקב בדיקות מעבדה ומתן תוספי מזון במידת הצורך.

    תפריט המרכז מאופיין באוכל ביתי ומזין הכולל ארוחות מגוונות ועומד בסטנדרטים של משרד הבריאות.

    מערך פיזיותרפיה לחולי אלצהיימר

    בפיזיותרפיה במרכז, כמו בכל אספקט טיפולי אחר, אנו שואפים להביא כל דייר למיצוי מקסימלי של הפוטנציאל התפקודי שלו ולאפשר לו לשמור על עצמאות מרבית תוך שמירה על ביטחונו ובטיחותו. צוות הפיזיותרפיה מורכב מאחראית התחום, מצוות פיזיותרפיסטים ומעוזר פיזיותרפיסט, האחראי גם על תחזוקה של ציוד הפיזיותרפיה.

    מכון הפיזיותרפיה פעיל שישה ימים בשבוע, והוא כולל אולם רחב ידיים, נעים, מואר ומאובזר בכל המכשור הנדרש, המיועד לתת את הטיפול הפיזיותרפי הטוב ביותר. כל דייר המגיע להתגורר במרכז עובר בדיקה מקיפה על ידי פיזיותרפיסט במטרה לעמוד על הגבלות גופניות, כאבים, קשיים בניידות וכדי להעריך סכנה לנפילה.

    כמו כן נבחנות רמת העצמאות בביצוע פעולות גופניות יום־יומיות, היכולת הקוגניטיבית ורמת שיתוף הפעולה. בהתאם, נקבעת תוכנית טיפול פרטנית וקבוצתית המותאמת לצרכיו של כל דייר. דיירי המרכז עוברים הערכה תקופתית על ידי צוות הפיזיותרפיה אחת לשלושה חודשים, ועל פי הצורך מותאמים אביזרי עזר או כיסאות גלגלים.

    מערך טיפול רגשי לחולי אלצהיימר

    אנו במרכז הרפואי הישראלי לאלצהיימר, שואפים לתת מענה בכל התחומים ,העלולים לסייע לדיירי המרכז, כגון: טיפול במוסיקה, טיפול באומנות, דרמה תרפיה, פסיכותרפיה.

    טיפול במוזיקה נמצא יעיל בעבודה עם חולי אלצהיימר גם בשלבים מתקדמים של המחלה, מאחר שהיכולות המוזיקליות נותרות שמורות למרות ירידה ביכולות קוגניטיביות.

    מגוון מערכי הטיפול והסיוע לחולים במרכז

    צרו איתי קשר
    +
    צרו איתי קשר!